Asiakaskokemuksia

”Ilman laatu on parantunut ja siinä samalla tietysti myös oma mieli”

Jonna Tarvonen ja Toni Halttunen asuvat poikansa Juhon kanssa Jyväskylässä. Suomen Ilmanvaihtosaneeraus toteutti perheen kotiin ilmanvaihtosaneerauksen, jonka myötä painovoimainen ilmanvaihto vaihtui koneelliseen ja tunkkainen ilma raikkaaseen.
Katso video

Jos video ei näy, klikkaa vasemman alakulman sinistä kuvaketta ja hyväksy kaikki evästeet. Halutessasi voit katsoa videon myös YouTube-kanavaltamme.

Jonna, Toni, Juho ja perheen kaksi koiraa asuvat vuonna 1957 rakennetussa rintamamiestalossa. Muutettuaan ovat Jonna ja Toni remontoineet pitkälti alkuperäisessä kunnossaan ollutta taloa. Ilmanvaihtoremontti sai alkunsa Suomen Ilmanvaihtosaneerauksen Sisäilma kuntoon -arvonnasta. Arvonnan voittaja sai 3000 euron arvoisen lahjakortin.

– Näimme ilmoituksen arvonnasta Facebookissa ja päätimme kokeilla onneamme. Meillä oli ollut tarvetta ilmastointilaitteelle, Jonna muistelee.

– Ja sitten meitä onnisti, Toni jatkaa.

Painovoimaisesta ilmanvaihdosta koneelliseen

Talossa oli ennen remonttia painovoimainen ilmanvaihto. Perhe oli havainnut, ettei ilma oikein tuntunut vaihtuvan kunnolla ilman tuuletusta. Sisäilma tuntui tunkkaiselta ja painostavalta.

– Töistä tullessa huomasi, että ilma oli tunkkainen ja piti aina tuulettaa, Toni sanoo.

Ilmanvaihtosaneeraus toteutettiin yhteensä neljällä huoneilmanvaihtolaitteella. Toinen laitepari laitettiin alakertaan, toinen yläkertaan. Saneeraus ja laitteiden asennus valmistui yhden päivän aikana.

– Kun miehet tulivat, niin katsoimme laitteille sopivat paikat. Sitten he hakivat työkalut ja rupesivat hommiin. Se oli kyllä aika nopea ja siisti työ, Toni toteaa.

”Ilma on paljon raikkaampaa”

Ilmanvaihtolaitteet ovat olleet jatkuvassa käytössä niiden asennuksesta asti. Tehdyllä saneerauksella on ollut toivottu vaikutus sisäilman laatuun ja asumiseen. Lisäksi se vaikuttaa myös asunnon arvoon.

– Ilman laatu on parantunut ja siinä samalla tietysti myös oma mieli. Ilma on paljon raikkaampaa ja puhtaamman oloista. Sitä on mukavampi hengittää kuin aiempaa, tunkkaista ilmaa, Toni sanoo.

– Voin suositella ilmanvaihtosaneerausta tällaiseen kohteeseen, jossa ilma ei vaihdu. Onhan siinä oma hommansa olla aina aamuisin ja iltaisin availemassa ikkunoita, jotta olisi yhtään mukavampi olla. Kokemus on ollut meille positiivinen, Jonna summaa.