Asiakaskokemuksia

”Yhden ilmanvaihtolaitteen lisäksi päädyttiin tilaamaan kolme lisää”

Matti ja Virpi Niemelä vaihtoivat Suomen Ilmanvaihtosaneerauksen avulla painovoimaisen ilmanvaihdon koneelliseen ilmanvaihtoon ja ilma raikastui.
Suomen Ilmanvaihtosaneeraus toteutti Matti ja Virpi Niemelän kotiin ilmanvaihtosaneerauksen. Painovoimainen ilmanvaihto vaihtui koneelliseen ja ilma raikastui mukavasti.

Jos video ei näy, klikkaa vasemman alakulman sinistä kuvaketta ja hyväksy kaikki evästeet. Halutessasi voit katsoa videon myös YouTube-kanavaltamme.

Matti ja Virpi Niemelän talo toimi alunperin ilman ilmastointia eli painovoimaisella ilmanvaihdolla.

”Sehän on luonnollisesti sellainen, että siinä ei aina tule eikä poistu riittävästi ilmaa muuta kuin liesituulettimista, takkaa poltettaessa tai ikkunoita auottaessa”, Matti kertoo.

Niemelät saivat Suomen Ilmanvaihtosaneeraukselta puhelun vuoden 2020 keväällä. Puhelussa kerrottiin maksuttomasta sisäilmakartoituksesta, jossa mitataan miten ilmanvaihto toimii. Talvella 2021 Ilmanvaihtosaneerauksen sisäilma-asiantuntija tuli käymään ja kertomaan Virpille ja Matille koneellisesta ilmanvaihtojärjestelmästä.

”Sen jälkeen vähän tuli itsekin tutkailtua ilmanalaa paremmin, että minkälaista meillä täällä oikein on. Vähän seisonutta ilmaa tuntui olevan, etenkin talvisin”, Virpi muistelee.

Taloon tehtiin maksuton sisäilmakartoitus ja Niemelät päätyivät kokeilemaan uutta koneellista ilmanvaihtojärjestelmää.

Nopea asennus ja raikastunut ilma

Uudet ilmanvaihtokoneet asennettiin Niemelöiden kotiin helmikuussa 2022 ja asennus sujui nopeasti.

”Se oli nätti homma – menin töihin ja, kun tulin takaisin, työt oli tehty”, Virpi toteaa.

Niemelät saivat opastuksen ilmanvaihtokoneiden käyttöön ja saivat jäädä tunnustelemaan, miltä ilma tuntuu.

Myöhemmin kahvikupin äärellä Niemelät keskustelivat Suomen Ilmanvaihtosaneerauksen sisäilma-asiantuntijoiden kanssa uudesta ilmanvaihtojärjestelmästä ja lopulta päätyivät laittamaan kolme ilmanvaihtolaitetta lisää.

”Varsinkin apukeittiössä, jossa on kosteita vaatteita ja jatkuvasti kuljetaan ulos ja sisään, ilma on selvästi parempi”, Virpi miettii.

”Tyytyväisyydestä ilmanvaihtosaneeraukseen kertoo varmasti hyvin se, että lisääkin ilmanvaihtolaitteita laitettiin. Homma on pelannut firman kanssa niinkuin on sovittu!”, Matti kiittelee.